Football Talk

Champions League: Τρεις φορές που οι διαιτητές σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων (video)

Champions League: Τρεις φορές που οι διαιτητές σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων (video)

Ακόμα και στο κορυφαίο επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν υπάρξει στιγμές που οι διαιτητές θυμίζουν αγώνες… τοπικού. Πάμε να θυμηθούμε τις διαιτησίες που κίνησαν αντιδράσεις και έμειναν στην ιστορία ως χειρότερες στη νοκ-άουτ φάση.

Σχετικά Άρθρα

Έξαλλος ήταν ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο με τη διαιτησία μετά τη λήξη της αναμέτρησης Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Αργεντινός προπονητής δεν μπορούσε να πιστέψει πως δεν δόθηκε επιθετικό φάουλ στη φάση του γκολ της ισοφάρισης: «Το VAR ουσιαστικά μέτρησε το πρώτο γκολ. Είναι απίστευτο. Δεν μπορείς να το αποδεχθείς γιατί ήταν ξεκάθαρο φάουλ. Δεν παραπονιέμαι, αλλά γενικά πιστεύω ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα. Είναι απογοητευτικό γιατί η ροή του αγώνα άλλαξε από αυτή τη διαιτητική απόφαση. Με αυτόν τον τρόπο, η Ρεάλ Μαδρίτης πίστεψε στην ανατροπή. Ναι, μετά την ισοφάριση κάναμε λάθη αλλά όταν συμβαίνει κάτι τόσο άδικο είναι δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές να παραμείνουν ψύχραιμοι».

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει αγώνες που οι διαιτητές ήταν αρνητικοί πρωταγωνιστές σε κρίσιμους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Πάμε να θυμηθούμε τρεις διαιτησίες που προκάλεσαν το συναίσθημα της αδικίας στους ηττημένους:

Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 2009

Η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε μια επική πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Τσέλσι χάρη στο γκολ του Ινιέστα. Βέβαια για να φτάσουμε να κρίνεται ο αγώνας στις καθυστερήσεις, χρειάστηκαν οι λανθασμένες αποφάσεις του Νορβηγού διαιτητή Χένινγκ Όρεμπρο. Σίγουρα οι φίλοι της Τσέλσι θυμούνται τον Ντιντιέ Ντρογκμπά και τον Μίκαελ Μπάλακ να διαμαρτύρονται με έξαλλο τρόπο κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη της αναμέτρησης, νιώθοντας τηνς αδικία στο πετσί τους. Οι παίκτες της Τσέλσι διαμαρτυρήθηκαν για 3 περιπτώσεις πέναλτι σε ανατροπές των Μαλουντά, Ντρογκμπά και σε χέρι του Πικέ, αλλά ο Όρεμπρο δεν έδωσε ούτε ένα! Η ατάκα f****** disgrace του Ντρογκμπά στην κάμερα έγραψε ιστορία… Μετά από 9 χρόνια ο Νορβηγός διαιτητής παραδέχθηκε πως ήταν μια κακή βραδιά για τον ίδιο, αλλά πλέον ήταν αργά.

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου 2017

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε κερδίσει με 2-1 στο Μόναχο και πολλοί περίμεναν πως θα έχει εύκολο έργο για να σφραγίσει την πρόκριση στο Μπερναμπέου. Τελικά η αποστολή της Ρεάλ μόνο εύκολη δεν ήταν, με τους Μαδριλένους να παίρνουν την πρόκριση στην παράταση με 4-2 αλλά να προηγούνται αρκετές αμφιλογόμενες αποφάσεις από τον Ούγγρο διαιτητή Βίκτορ Κάσαϊ. Η αποβολή του Βιδάλ στο 84ο λεπτό ανάγκασε τη Μπάγερν να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο στην παράταση, με τον Κάσαϊ να δίνει εύκολα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Χιλιανό σε μια φάση που κάνει τάκλιν στη μπάλα. Στην παράταση ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκοράρει 2 φορές από θέση οφσάιντ, με τους ποδοσφαιριστές της Μπάγερν να είναι έξαλλοι μετά τον αποκλεισμό τους. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο Τιάγκο Αλκάνταρα και ο Αρτούρο Βιδάλ διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα στον διαιτητή, με τον Χιλιανό μέσο να δηλώνει: «Είναι πολύ σκληρό να σου κλέβουν ένα ματς με αυτόν τον τρόπο. Δύο γκολ από αντικανονική θέση και η δική μου άδικη αποβολή. Μία τέτοια κλοπή δεν έπρεπε να συμβαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν 2017

Η επική ανατροπή της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν έμεινε στην ιστορία με το τελικό 6-1 να δίνει την πρόκριση στους μπλαουγκράνα μετά την ήττα με 4-0 στο Παρίσι. Το πάρτι που στήθηκε στο Καμπ Νου μετά τη λήξη ήταν αξέχαστο με τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα να βρίσκονται σε ντελίριο. Το γκολ του Σέρχι Ρομπέρτο στις καθυστερήσεις έστειλε στο καναβάτσο την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά προηγήθηκαν κρίσιμα λάθη του Ντενίζ Αϊτεκίν. Η καθοριστική φάση που διαμαρτυρήθηκε η Παρί ήταν το πεντακάθαρο πέναλτι του Μασεράνο στον Άνχελ Ντι Μαρία. Ο Μασεράνο ανέτρεψε με τάκλιν από πίσω τον Ντι Μαρία που βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, κι εφόσον δινόταν η παράβαση θα σήμαινε και την αποβολή του αργεντινού μέσου. Όπως αντιλαμβάνεστε, θα ήταν αδύνατο για τη Μπαρτσελόνα να κυνηγήσει μια τέτοια ανατροπή με 10 παίκτες. Επίσης η Παρί διαμαρτυρήθηκε για ανύπαρκτο πέναλτι στον Λουίς Σουάρες με το σκορ να είναι στο 4-1. Η UEFA αντέδρασε με καθυστέρηση τριών ετών, με την Παρί Σεν Ζερμέν να δικαιώνεται ηθικά, αλλά την πλειοψηφία των φιλάθλων να θυμούνται αυτό τον αγώνα για την απίστευτη πρόκριση της Μπαρτσελόνα.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0